Hi moltes incògnites encara al voltant de l’1 d’octubre. Amb el nostre projecte Relats Oberts vam posar llum a històries de persones anònimes. El primer cap de setmana de maig hem tingut l’oportunitat de conèixer un fet amb moltes ombres: la censura a Internet. On? A escape.cat, la 3a trobada de cultura i creació digitals organitzada per Booleans a Santa Maria d’Oló. De la mà de Matthias Brugger hem conegut com va ser la lluita digital per impedir/permetre la votació durant 12 les dotze hores de la jornada de votacions. Un relat trepidant, digne de les millor pel·lícules de Hollywood, en què Brugger va explicar com es van precipitar els fets arran de les detencions del 20 de setembre i es va activar un equip anònim i secret de hackers per aconseguir un referèndum efectiu a nivell tècnic.

Les noies d’Storydata també vam tenir el nostre espai  per explicar el treball de Relats Oberts. La visualització de l’activitat a Twitter dels polítics i relats de persones que van viure el referèndum en primera persona. Sis mesos després de l’1 d’octubre va ser una gran una bona oportunitat tornar a presentar en persona un projecte que no donem per tancat, sinó que està viu i creix amb les aportacions de tot aquell que vulgui compartir-les.

Escape.cat ens ha permès acostar-nos a disciplines que transcendeixen les dades i els hi donen cos, forma, moviment. Tot plegat, en un entorn rural i amb una pila de propostes lúdiques.

De ben segur pensarem com podem formar part del proper Escape.cat!

Ens hi acompanyaràs?

Leave a Reply